Treceți la conținutul principal

Pui sichuan


Reteta asta geniala este de pe blogul lui Edith. E o mancare delicioasa pe care am pregatit-o de multe ori.
Avem nevoie de:
  • 500 gr pulpe de pui dezosate 
  •  2 cepe uscate
  • 1 ardei taiat fideluta (eu pun capia)
  • 6 catei mari de usturoi
  • 1/2 pahar de apa
  • 4-5 linguri sos de soia
  • 2 lingurite otet balsamic
  • 3-4 linguri sos de rosii
  • 6 linguri ulei de masline
  • 3 ardei iuti curatati de seminte si tocati marunt
  • 3 morcovi taiati fasii lungi
Intr-o oala se incinge uleiul de masline si se caleste 5-10 minute puiul taiat fasii. Se scoate puiul din oala si se mentine cald intr-un vas acopoerit cu capac. In uleiul ramas se caleste timp de 2 minute, ceapa taiata fideluta. Se adauga ardeiul capia, ardeii iuti si morcovul si se mai lasa pe foc iute 2-3 minute amestecand continuu. Apoi se adauga si puiul. Intr-un castron se amesteca apa, sosul de soia, otetul,  sosul de rosii si se toarna in oala. Se lasa pe foc pana se ingroasa sosul. Cu 2 minute inainte de a opri focul se adauga usturoiul pisat.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Mă interesează părerea ta.