Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din iunie, 2009

Chec aperitiv cu fasole verde

200 gr fasole verde, 1 ceapă, 1 castravete, 2 crenvurşti de pui, 2 ouă + 2 albuşuri, 1 ardei gras, 1/2 ardei iute, 4 linguri făină, sare, piper, 1 legătură mărar Fasolea verde am fiert-o şi am lăsat-o să se scurgă. Am tăiat mărunt ceapa, mărarul, castravetele şi ardeii, iar crenvurştii i-am tăiat rondele. Am bătut ouăle şi le-am amestecat cu restul ingredientelor. Compoziţia obţinută am turnat-o într-o tavă de chec, desupra am ras puţin caşcaval şi am băgat tava la cuptor la foc mediu.

Carne de vita cu cascaval la cuptor

Am mancat la un restaurant sarbesc o mancare foarte buna ''Specialitatea gurmandului "se numea. Ne-a placut atat de mult incat am vrut sa o pregatesc si eu acasa. Am aflat de la ospatar ca reteta contine carne de vita, cascaval si ceva afumatura. Am folosit urmatoarele ingrediente: 650 gr carne de vita, 150 gr costita afumata, 3 catei de usturoi, 150 gr cascaval, 1/2 lingurita sare, 1/2 lingurita piper macinat, 1/2 lingurita nucsoara. Carnea am dat-o prin masina de tocat, am taiat marunt costita si usturoiul, cascavalul l-am dat pe razatoare. Am amestecat toate ingredientele si le-am pus intr-o tava la cuptor pentru aproximativ 1 ora, cate 30 de minute pe fiecare parte.

Ciuperci cu usturoi si cascaval la cuptor

1/2 kg ciuperci Champignon, 200 gr cascaval, 7 catei de usturoi , sare Ciupercile se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata si se taie marunt. Cascavalul sa de pe razatoare. Se aseaza in vasul de copt un strat de ciuperci, unul de usturoi, sare si un strat de cascaval; se procedeaza asa pana se termina toate ingredientele ultimul strat fiind de cascaval. Se introduce vasul la cuptor, fara sa se acopere.

Ardei umpluti cu orez si ciuperci

7 ardei, 175 gr orez, 1/2 kg ciuperci Champignon,1 ceapa, 2 morcovi, 1 rosie, 5 linguri pasta de tomate, 1 legatura patrunjel, 1/2 lingurita curry, sare, piper Am spalat si am fiert orezul pe jumatate. Ceapa taiata marunt si morcovii dati pe razatoare i-am calit in putin ulei, am adaugat si ciupercile taiate si am lasat pe foc cateva minute mestecand mereu.Am amestecat apoi legumele cu orezul, am aadaugat patrunjelul tocat marunt, pasta de tomate, curry, sare si piper dupa gust. Cu aceasta compozitie am umplut ardeii spalati carora le-am taiat coditele si i-am curatat de seminte. Deasupra am pus cate un capacel dintr-o feliuta de rosie. Am asezat ardeii in oala, am pus 2 pahare cu apa si am lasat sa fiarba.

Gris cu lapte

750 ml lapte, 100 gr gris, 5 linguri zahar Am pus laptele la fiert intr-un tuciulet. Cand a inceput sa clocoteasca am adaugat zaharul si grisul in ploaie mestecand cu telul ca sa nu faca cocoloase. Am lasat pe foc pana s-a ingrosat amestecand mereu. Am oprit focul si am pus grisul in farfurii. Mie imi place sa il mananc cu dulceata deasupra.

Dulceata de visine

9 kg visine(cantarite cu samburi si codite), 6 kg zahar, 2 lamai Dulceata de visine e preferata mea, asa ca am mers la piata sa cumpar visine si m-am apucat de treaba. Din 10 kg cumparate am folosit pentru dulceata 9 kg caci restul le-am mancat cum am ajuns acasa. Am spalat bine visinele, le-am curatat de codite si le-am scos samburii. Am asezat intr-o oala un strat de visine, un strat de zahar, iarasi un strat de visine si tot asa pana s-au terminat toate, ultimul strat fiind de zahar. Le-am acoperit cu capac si am lasat asa peste noapte. A doua zi am pus oala la fiert la foc mic si am luat spuma care se formeaza. Punem 2 picaturi de dulceata intr-o farfuriuta si daca raman intregi , dulceata e gata. Inainte de a opri focul am adaugat zeama de lamaie. Am lasat dulceata sa se mai raceasca putin, apoi am turnat-o in borcane pe care le-am tinut 2-3 minute rasturnate pentru a se inchide etans.

Ciorba de cartofi cu kaizer

5 cartofi, 3 morcovi, 1 ardei verde, 1 ceapa, 100 gr kaizer, 2 galbenusuri, 1 lingurita Bors Magic, sare, ulei Kaizerul taiat feliute l-am prajit in putin ulei. Am adaugat ceapa si ardeiul taiat marunt si morcovii dati pe razatoare. Am mai lasat cateva minute sa se caleasca legumele dupa care am adaugat 1,5 l apa. Dupa 5 minute de fierbere am adaugat cartofii taiati cuburi mari. Cu cateva minute inainte de a opri focul am adaugat galbenusurile batute cu putina sare si borsul.

Chilli con carne

sursa: Edith 500 gr carne tocata de vita, 300 gr fasole rosie, 200 ml suc de rosii (sau bulion diluat cu apa),1 cutie mica de rosii in bulion, 2 cepe, 2 catei usturoi, 1 lingurita de chilli (sau sos de chilli), 1 ardei iute, sare, piper Eu nu cumpar carne tocata pentru ca nu am incredere, asa ca am folosit pulpa de vita pe care am dat-o eu prin masina de tocat. Nu am gasit fasole rosie si am folosit o fasole de culoare maronie, nu stiu ce soi este. Am pus fasolea de seara intr-o oala cu apa si am fiert-o a doua zi. Se caleste ceapa taiata marunt, se adauga carnea si se lasa pe foc 15 min. Apoi se adauga fasolea impreuna cu apa in care a fiert, sare , piper, ardeiul iute taiat marunt(eu am pus un ardei si jumatate), praful de chilli, sucul de rosii si rosiile in bulion taiate cubulete. Se lasa sa fiarba fara capac, amestecand din cand in cand. Cu 15 minute inainte de a opri focul se adauga usturoiul zdrobit. Daca zeama scade prea mult, se mai adauga suc de rosii.

Dulceata de capsune

10 kg capsune, 4 kg zahar, 1 lamaie Capsunele se curata de codite si se spala. Se pun intr-o oala si se acopera cu zahar, se lasa asa pana a doua zi, apoi se pun la fiert. Trebuie ca oala sa nu fie plina caci se vor umfla si vor da pe afara. Se ia spuma si se lasa sa fiarba la foc mic. Se pun doua picaturi de dulceata intr-o farfuriuta si daca raman ca doua margelute inseamna ca dulceata e fiarta. Cu 5 minute inainte de a opri focul se adauga zeama de lamaie. Se lasa sa se mai raceasca, dupa care se pune in borcane.

Paella

Am gasit aici o reteta de paella valenciana. Am zis sa incerc sa vad ce iese, dar am modificat putin reteta. O sa o postez exact asa cum am pregatit-o eu. Ingrediente folosite: 400 gr pulpe de pui dezosate fara piele, 225 gr orez, 1 lingurita boia iute, 1 pliculet sofran, 125 ml suc de rosii, 200 gr fasole verde congelata, 2 catei usturoi, sare , piper, ulei de masline, 600 ml apa. Orezul se spala si se acopere cu apa. Carnea de pui spalata si taiata fasii se prajeste in ulei de masline, intr-o tigaie mai lata. Se adauga boiaua de ardei iute, sucul de rosii, usturoiul tait marunt si fasolea verde. Se adauga apoi 500 ml apa, sofranul, sare si piper dupa gust. Se lasa sa fiarba la foc mediu. Dupa cateva minute se adauga orezul scurs si 100 ml apa. Se tine pe foc pana fierb toate ingredientele.Trebuie avut grija sa nu se lipeasca orezul de tigaie.

Prajitura cu capsuni

1 cana zahar, 1 cana lapte, 1 ou, 1/3 cana ulei, 1 lingurita bicarbonat stins in otet, 2 si 1/2 cani faina, capsuni cate doreste fiecare Am frecat oul cu zaharul, am adaugat uleiul, bicarbonatul, faina si laptele. Compozitia rezultata am pus-o intr-o tava cu diametrul 26 cm. Deasupra am pus capsuni si 1 kiwi taiat marunt. Am bagat tava in cuptorul preincalzit si am lasat sa se coaca prajitura la foc mediu. Am incercat cu scobitoarea sa vad daca e gata (se introduce scobitoarea in mijlocul prajiturii si daca nu s-a lipit nimic pe ea in seamna ca aluatul s-a copt).

Rulada "Ochi de elefant"

Sursa: Mihaela Ingrediente: 300 gr biscuiti, 200 ml apa, 200 gr zahar, 3 linguri cacao, 6 linguri nuca de cocos, 125 gr unt, 5 linguri zahar pudra, 3 banane. Biscuitii se sfarama. Se face un sirop din 200 gr zahar si 200 ml apa, care se adauga peste biscuiti. Se mai pun 3 linguri cacao si 3 linguri nuca de cocos. Se amesteca bine. Compozitia rezultata se intinde pe un celofan ( eu am folosit hartie de copt). Se pregateste crema: se freaca untul cu zaharul pudra si apoi se adauga 3 linguri nuca de cocos. Crema se intinde peste compozitia de biscuiti si la mijloc se aseaza bananele una in prelungirea celeilalte. Se ruleaza, se pune la frigider pentru 2 ore, dupa care se taie felii.

Piure de cartofi

Stiu ca pentru unii e o reteta banala, dar cunosc persoane care nu stiu cum se face. 600 g cartofi , 50 gr unt, 100 ml lapte, 1/2 lgț sare, apa Am curatat cartofii de coaja, i-am spalat si i-am taiat cubulete. Am pus cartofii intr-o oala, i-am acoperit cu apa si i-am pus la fiert. In timpul fierberii am luat spuma. Dupa ce s-au fiert, i-am scurs de apa si i-am zdrobit. Am adaugat untul, laptele si sarea si am amestecat bine.

Dovlecei la cuptor

Ingrediente: 5 dovlecei, 1 ardei gras rosu, frunzele de la o ceapa verde, sare, piper Am spalat dovleceii, i-am curatat de coaja si i-am taiat pe jumatate. Am scobit miezul cu lingura si am asezat dovleceii in tava. Ardeiul spalat si taiat cubulete, l-am amestecat cu miezul dovleceilor taiat marunt si cu ceapa taiata si ea. Am potrivit de sare si piper si cu amestecul rezultat am umplut dovleceii. Am adaugat 4 pahare cu apa si am bagat tava la cuptor la foc mediu pentru aproximativ o ora pana s-au facut legumele. Daca scade apa din tava, se mai poate adauga pentru a nu se lipi dovleceii. I-am scos din cuptor si i-am asezat pe un platou. Aici am pus peste ei branza de burduf data pe razatoare. Sunt foarte buni serviti cu smantana.