Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din februarie, 2010

Cartofi la cuptor cu oua si cas

In seara asta am facut acesti cartofi foarte gustosi. Ne-au placut atat de mult ca am mancat mai mult de jumatate.
Ingrediente:
500-600 gr cartofi (eu am pus 800 gr)cateva felii de cas proaspat (am pus 150 gr telemea de bivolita)3 oua200 gr smantana1 lingura faina (nu am pus)1 legatura de mararboia dulcesarepiper Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu sare. Apoi se taie jumatati si se pun intr-o tava unsa cu unt. Peste cartofi se adauga felii de cas si se presara boia.



Ouale se bat bine cu smantana, mararul taiat marunt si faina. Acest amestec se toarna in tava, se condimenteaza dupa gust si se da la cuptorul preincalzit 10 minute.



Asa arata imediat dupa ce am scos tava din cuptor:



sursa: www.gustos.ro

Salata de ton

O salata foarte buna si sanatoasa pentru care avem nevoie de urmatoarele:
2 conserve a cate 185 gr cu fulgi de ton1/2 ceapa rosie6 linguri porumb din conserva4 linguri masline feliatezeama de lamaie Tonul se scurge bine de ulei si se toarna intr-un bol. Se adauga porumbul, maslinele, ceapa taiata si zeama de lamaie dupa preferinta. Se amesteca totul si se serveste pe pat de salata.

Salată de mere cu iaurt

Reţeta am găsit-o în revista Practic în bucătărie şi de atunci o tot prepar dimineaţa. V-o recomand din toată inima, e o bunătate. Ingrediente:
500 gr mere200 gr iaurt1 lingură miere2-3 linguri nucă măcinată (am pus 4 linguri)1 linguriţă coajă de portocală (nu am pus, în schimb am adăugat stafide)câteva vişine din dulceaţă Merele se curăţă de coajă şi se taie felii subţiri. Iaurtul se bate cu mierea şi se adaugă peste mere. Se adaugă nuca şi stafidele, se amestecă şi se ornează cu vişine din dulceaţă.

Prajitura pufoasa cu budinca

Ingrediente blat:
4 oua1/2 cana zahar1 praf de copt2 linguri cacao8 linguri fainaIngrediente crema:
2 plicuri budinca de vanilie (eu am pus budinca cu aroma de caramel)6 linguri zahar800 ml lapte2 linguri margarina la temperatura camerei (am pus unt)Ingrediente sirop:
1/2 cana apa4 linguri zaharesenta de rom (am pus 2 linguri de rom)Preparare blat: Se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul. Se adauga galbenusurile si cacaoa, se amesteca bine. Se adauga apoi si faina amestecata cu praful de copt. Se coace 20 de minute la foc mediu spre mic.
Preparare crema: Budinca se amesteca cu cateva linguri de lapte si zaharul. Restul de lapte se pune la fiert si cand incepe sa clocoteasca se adauga budinca, se tine putin pe foc si se amesteca bine pana se ingroasa. Dupa ce se raceste se adauga untul si se mixeaza putin. Se da la frigider 1/2 ora.
Preparare sirop: Se pun ingredientele pe foc si se fierb pana se topeste zaharul. Blatul se insiropaza cu siropul obtinut si deasupra se pune budinca. Eu am…

Chiftelute din soia

200 gr soia granule1 ceapa1 morcov2 cartofi2 catei usturoi2 oua4 linguri pesmetsarepiperfainaulei Soia se pune la fiert respectand instructiunile de pe ambalaj. Se scurge bine de apa. Ceapa, usturoiul, morcovii si cartofii se toaca marunt in robot. Se amesteca bine toate ingredientele (in afara de ultimele doua), se formeaza chiftele, se dau prin faina si se prajesc pe ambele parti in ulei incins.