Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din octombrie, 2010

Hummus

Cea mai veche rețetă de hummus a fost înregistrată în Cairo, într-o carte de bucate scrisă în secolul al XIII-lea. Hummusul a devenit foarte popular în multe locuri de pe glob, și pe bună dreptate, căci este tare gustos și sățios.
Năutul, ingredientul de bază al acestui preparat, este bogat în proteine, fibre, vitamine și minerale; are 0 colesterol; se găsește în piețe, magazine naturiste dar și în supermarketuri; este ieftin. Singurul minus al acestei rețete este că trebuie planificată din timp deoarece năutul  trebuie înmuiat; dacă ți se face pofta de hummus, nu poți să îl prepari într-o oră, asta dacă nu folosești conservă de năut. Eu prefer să fierb năutul, nu am făcut niciodată cu cel din conservă. Prepar humus foarte des și îl mănânc atât la  micul dejun, cât și la prânz sau cină, pe diverse lipii, pe fâșii de ardei, pe felii de castravete, pe rondele de orez sau pe pâinici cu semințe.



Rețeta mea de hummus

Ingrediente: 200 gr năut200-220 ml din apa în care a fiert năutul3 linguri …

Prajitura cu crema de banane

O alta prajitura raw foarte buna...



Ingrediente pentru blat:
1 cana migdale ramase de la lapte1 cana stafide3 linguri fulgi de cocos2 linguri de apa Ingrediente pentru crema:
2 banane mari2 linguri cacao Am pus stafidele si apa in robot si le-am maruntit bine, apoi le-am amestecat cu migdalele si nuca de cocos. Am pus intr-un castron folie alimentara, am adaugat compozitia, am presat bine si apoi am rasturnat-o pe un platou.
Pentru a obtine crema am pus bananele si cacaoa in blender si am mixat pana s-au facut pasta. Am turnat crema peste blat si am pus prajitura la frigider. Dupa vreo ora e numai buna de taiat.

Raw Food Day la Brasov

Dragii mei, dupa cum stiti (unii dintre voi) ieri a fost ziua internationala a hranei crude pe care am sarbatorit-o si noi la Brasov.  Am fost putini dar a fost frumos ( au mai fost cateva persoane interesate dar nu au putut sa vina, la urmatoarea intalnire sper sa fim mai multi). Am mancat si am baut tot felul de bunatati. Vreti sa va spun ce, sa va fac pofta? Hai sa va spun :D: lapte de susan cu cacaomustsmoothie verdepainici rawcrackers de in"orez'' cu legumesarmaluteprajitura cu morcovtort cu ciocolata si susanbombonele

Bomboane cu cereale

Ingrediente:
2 linguri fulgi de ovaz2 linguri fulgi de grau5 linguri fulgi de cocos5 curmale fara samburi Am pus toate ingredientele in robot si le-am mixat. Din compozitia obtinuta am format bomboane, cu mainile ude pentru a nu se lipi de degete.