Treceți la conținutul principal

Mancare picanta si afumata de fasole boabe

Am gasit zilele trecute in piata  fasole rosie frumoasa...Am facut din ea o mancare pur si simplu delicioasa, nu ma mai saturam de ea, e perfecta si asta pentru ca am pus in ea si prune uscate.
Am folosit asa:
  • 500 gr fasole boabe
  • ulei (cateva linguri)
  • 2 cepe mari
  • 8 catei mari de usturoi
  • 2 ardei capia
  • 1/2 ardei iute
  • 4 linguri pasta de tomate/bulion
  • 1 lingurita chimen macinat
  • sare
  • 4 prune afumate
Am spalat fasolea si am pus-o la inmuiat peste noapte. A doua zi am aruncat apa, am pus alta curata si am pus-o la fiert. Separat, intr-o alta oala am pus apa la incalzit. Cand fasolea a inceput sa dea in clocot, am aruncat apa si am inlocuit-o cu cea incalzita separat.
Cand fasolea s-a fiert aproape de tot, am adaugat ardeii, usturoiul si ceapa maruntite, bulionul, chimenul, sarea si prunele clatite. Am mai  lasat pe foc pana s-au fiert toate ingredientele.


Comentarii