Treceți la conținutul principal

Chiftele cu năut si morcov

  • 250 g năut
  • 250 g morcovi
  • 200 g roşii curăţate de pieliţă
  • 1 ceapă mică
  • 1 căţel mare de usturoi
  • câteva fire de pătrunjel
  • 1 linguriţă turmeric
  • 1 linguriţă piper măcinat
  • 1 linguriţă sare
  • 3 linguri psyllium
Năutul se pune la înmuiat câteva ore sau peste noapte şi apoi se fierbe. Se pun in robotul cu lama S morcovii, ceapa, usturoiul, patrunjelul si se mărunţesc bine.  Se adauga si restul ingredientelor si se mai mixeaza putin. Se unge o tavă mai mare cu puţin ulei şi se pune hârtie de copt peste. Cuptorul se porneşte la 200 grade Celsius şi până se încâlzeşte se modelează chiftelele. Le aşezăm în tavă şi le coacem 30 de minute pe fiecare parte.

Comentarii