Treceți la conținutul principal

Supă cremă de dovleac



Nu sunt eu mare fan supe și ciorbe, dar supele cremă mi se par delicioase. Supa cremă  de dovleac e una din preferatele mele, e atât de bună că trebuie să încercaţi ca să vă convingeţi.

Ingrediete:
  • 650 g dovleac plăcintar
  • 1 ceapă
  • 2 căţei mici de usturoi
  • 1/4 ardei iute sau  mai puțin 
  • 500 ml apă
  • 1 lgţ sare
Curăț dovleacul de coajă, îl spăl, scot miezul și sâmburii și îl tai bucăți mai mici.  
Curăț ceapa, o spăl  și o tai în  patru; nu mă chinui să o tai mărunt pentru că totul se va face pastă  în blender.
Curăț ustoroiul, îl spăl și îl tai în două.
Ardeiul iute spălat îl  tai bucățele  nu foare mărunte. 
Adaug toate ingredientele într-o oală, acopăr cu capac și pun la fiert la foc mediu.
După ce totul e fiert bine, iau capacul de pe oală, las câteva minute să se răcească și apoi mixez totul cu blenderul.
În momentul servirii, adaug în farfurie câteva picături de ulei de dovleac, iar în loc de crutoane folosesc nişte seminţe de dovleac condimentate. Amestec seminţe crude de dovleac cu sare, piper, chimion măcinat, curry iute şi puţin ulei de măsline. Le pun într-o tavă de yena la cuptor, la 160 de grade timp de 30 minute.

*Notă:
 Înainte de a adăuga ardeiul iute gustaţi puţin din el, dacă nu prea pişcă puteţi pune mai mult, dacă pişcă foarte tare şi nu mâncaţi de obicei iute, adăugaţi mai puţin.
 Pentru condimenatrea semințelor puteți  folosi și alte condimente sau le puteți coace simple, doar cu sare și ulei.

Comentarii