Treceți la conținutul principal

Supă cremă de brocoli

  • 20 g unt
  • 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • 500 g brocoli
  • 1,5 l apă
  • 250 ml smântână pentru gătit
  • 1 lgţ sare
  • 1 lgţ piper
Într-o oală se topeşte untul. Se adaugă ceapa tocată şi usturoiul tăiat felii, se călesc puţin. Se pune morcovul şi cartoful tăiaţi bucăţi, apa, sarea, piperul, se acoperă  oala cu capac şi se lasa la fiert vreo 10 minute. Se adaugă apoi şi brocoli rupt bucheţele. Când toate legumele sunt fierte, se pune smântâna, se mai lasă să dea un clocot, se ia de pe foc şi după ce s-a mai răcit puţin se face cremă cu blenderul.
Se poate servi cu crutoane de pâine dar e foarte bună şi simplă.

Comentarii