Cantităţile sunt în funcţie de preferinţele fiecăruia:
- cartofi
- morcovi
- carne de vită
- gogoşari muraţi
- castraveţi muraţi
- 1 gălbenuş de ou
- muştar
- ulei
- sare
Am pregătit maioneza dintr-un galbenuş de ou, o lingură de muştar, sare, 2-3 cubuleţe de cartof fiert şi ulei. Cantitatea de ulei este în funcţie de câtă maioneză doriţi să faceţi. Am frecat oul, cartoful şi mustarul şi am turnat treptat uleiul mestecând cu o lingură de lemn (sau mixerul) fără oprire şi într-o singură direcţie ca să nu se taie maioneza.
Am adăugat maioneza peste ingredientele de mai sus ( dar nu toată, am oprit puţină pentru ornat), sare după gust şi am amestecat bine.Am aşezat salata pe platou, am întins maioneza pusă deoparte şi am decorat cu ardei şi măsline.
cam harcea parcea legumele alea...
RăspundețiȘtergere