Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din aprilie, 2010

Varza calita II

1 kg varza50 ml ulei150 ml vin alb300 gr ceapa300 ml suc de rosii7-8 boabe de piper2 foi de dafin5 gr cimbru sau mararsare Varza se curata de frunzele exterioare si se taie fideluta. Ceapa se curata si se toaca marunt. Se incinge uleiul intr-o cratita cu peretii grosi si se caleste ceapa si varza. Se adauga vinul si sucul de rosii, se completeaza cu apa fierbinte pana se acopera varza. Se adauga piperul, foile de dafin si se lasa sa fiarba 20 de minute la foc mic, apoi se adauga mararul tocat. Se introduce cratita in cuptorul preincalzit la foc moderat pentru 50 de minute.

Nuga

Eu sunt mare fan nuga; pana sa gasesc reteta aceasta cumparam mereu, dar acum imi fac singura si nu se compara cu cea cumparata. Reteta este preluata de la Livia. Ingrediente:
1 cana de zahar1/2 cana miere (cel mai bine inlocuiti mierea cu zahar, caci la temperaturi mari aceasta devine toxica si isi pierde toate proprietatile)2 linguri apa1 albus1 foaie de napolitana1/2 cana nuci maruntite1/2 cana stafide Zaharul, mierea si apa se pun la foc pana se topeste zaharul si apoi se fierb 10 minute. Albusul se bate spuma, peste el se adauga siropul fierbinte si se mixeaza repde. Se adauga nucile si stafidele si se amesteca. Foaia de napolitana se taie in doua, o foaie se aseaza in tava peste folie alimentara, se adauga compozitia de mai sus si apoi a doua foaie de napolitana.


Se impacheteaza in folie si se da la frigider pentru 2 ore, dupa care se taie cu un cutit bine ascutit.



Ruladă cu somon afumat şi spanac

E o ruladă foarte bună care conţine unul din ingredientele mele preferate - spanacul. Eu am pregătit-o de Paşte şi mi-a plăcut foarte mult. Reţeta e preluată de la Edith.
Ingrediente: 450 gr spanac fiert şi tocat200 gr file de somon afumat200 gr caşcaval răzuit200 gr cremă de brânză1 ou1 lingură untsarepiper Spanacul fiert şi răcit se stoarce bine cu mâna ţi se amestecă cu un ou, puţină sare şi piper şi se se întinde în tavă pe hârtie de copt. Eu am avut o tavă de 26x34 cm.



Peste spanac se presară caşcavalul şi se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 200 grade, până se topeşte caşcavalul fără să se rumenească.



După ce se răceşte se adaugă fâşiile de somon şi apoi crema de brânză frecată cu untul. Se rulează apăsând uşor şi se rostogoleşte pe folie alimentară.



Se împachetează în folie de aluminiu şi se dă la rece câteva ore sau până a doua zi.



Se taie felii groase de un deget.

Salată de ouă

5 ouă fierte tare1 legătură de mărar2 linguri muştar2 linguri ulei de măsline3 linguri oţet de meresare Ouăle se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe. Mărarul se spală şi se toacă mărunt. Muştarul, uleiul, oţetul şi puţină sare se amestecă bine. Se toarnă sosul peste ouă, se adaugă şi mărarul şi se amestecă.