Treceți la conținutul principal

Linte verde cu ghimbir


Când te hotărăști să nu mai mănânci carne, o să auzi de fffff multe ori intrebarea "și de unde o să îți iei proteinele? "
Lintea e o leguminoasă care
- pe lângă proteine, conține multe fibre și minerale
- nu are colesterol
- e foarte sățioasă 
- se fierbe destul de repede comparativ cu fasolea și năutul
- e foarte gustoasă 
Atenție - lintea roșie fierbe foarte repede. Eu folosesc linte roșie la supe și linte verde mai mult la felul doi.
Una peste alta, fie că ești sau nu vegetarian, îți recomand să o introduci în alimentație și nu o să îți pară rău. 
Iubesc lintea, cred că săptămânal fac o rețetă cu ea. ❤

Ingrediente pentru Linte verde cu ghimbir:
  • 200 g linte verde
  • 1 ceapă mică (30 g) tocată mărunt 
  • 2 morcovi (100 g) daţi pe răzătoarea mică
  • 1 ardei capia/gras/gogoșar (100 g) tăiat mărunt 
  • 5 linguri pastă de roşii (100 g)
  • 500 ml apă 
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță piper măcinat 
  • 20 g rădacină de ghimbir
Lintea se spală bine şi se pune la înmuiat vreo 3 ore. Se aruncă apa în care stat, se clătește şi se pune la fiert cu toate ingredientele de mai sus, mai puțin ghimbirul. Se acoperă oala cu capac și se lasă  pe foc mic până când se fierb toate ingredientele. După  ce se ia oala de pe foc, se adaugă  ghimbirul  dat pe răzătoarea mică.

* Dacă gătiți pentru mai multe persoane și nu toate consumă ghimbir, nu îl mai adăugați în oală ci îl râdeți deasupra farfuriei în momentul servirii, doar la cele care vor.
* Puteți pune în loc de ghimbir, hrean sau pudră de chilli.
* Lintea face casă bună cu orezul, integral de preferat.



Comentarii