Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din septembrie, 2014

Ciorbă de dovlecei şi ştevie

1 ceapă1 morcov1 ardei 1 dovlecel mare1 legătură de stevie1 roşie mare 4 linguri ulei1,5 l apă Am pus uleiul într-o oală şi când s-a încălzit am adăugat ceapa tăiată mărunt. Cand ceapa a devenit aurie am adăugat morcovul şi ardeiul tăiaţi mărunt. Am amestecat, după 1 minut am turnat 1 l de apă încălzită, am pus capacul şi am lăsat să fiarbă 20 minute.
Între timp, într-o altă oală am pus apă la fiert şi când a început să clocotească, am adăugat stevia spălată  şi curăţată de nervura principală, iar după câteva secunde am strecurat-o. Când s-a răcit am tocat-o nu foarte mărunt.
 După cele 20 de minute de fiert am adăugat dovlecelul tăiat cubuleţe, roşia dată pe răzătoare şi încă 0,5 l apă încălzită. După încă 20 de minute am adăugat şi stevia, am mai lăsat 2-3 minute pe foc, am pus sare şi leuştean şi gata.
A ieşit foarte bună, uşor acrişoară. Dacă vă plac ciorbele mai acre puteţi adăuga borş. Se mai poate adăga smântână în momentul servirii.

Chiftele cu năut si morcov

250 g năut250 g morcovi200 g roşii curăţate de pieliţă1 ceapă mică1 căţel mare de usturoicâteva fire de pătrunjel1 linguriţă turmeric1 linguriţă piper măcinat1 linguriţă sare3 linguri psyllium Năutul se pune la înmuiat câteva ore sau peste noapte şi apoi se fierbe. Se pun in robotul cu lama S morcovii, ceapa, usturoiul, patrunjelul si se mărunţesc bine.  Se adauga si restul ingredientelor si se mai mixeaza putin. Se unge o tavă mai mare cu puţin ulei şi se pune hârtie de copt peste. Cuptorul se porneşte la 200 grade Celsius şi până se încâlzeşte se modelează chiftelele. Le aşezăm în tavă şi le coacem 30 de minute pe fiecare parte.